Política 31/05/2014

El president del Cercle d'Economia crida Rajoy a evitar "l'immobilisme" i reformar la Constitució

Antón Costas aposta per completar la carta magna amb un "manual d'instruccions" del model territorial, per trobar un millor encaix per a Catalunya

Roger Mateos
1 min

SitgesEl president del Cercle d'Economia, Antón Costas, ha cridat aquest dissabte el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a "atrevir-se a rebutjar les forces" que tendeixen a "l'immobilisme" i l'ha convidat a promoure una reforma de la Constitució per evitar el "xoc de trens" entre Catalunya i Espanya. En la clausura de les jornades que el Cercle d'Economia ha celebrat aquests últims dies a Sitges, Costas s'ha adreçat a Rajoy, abans de cedir-li la paraula, per fer-li notar dos problemes: un "problema català", que consisteix en un "malestar i insatisfacció" de la gent i un "major desig" d'autogovern, però alhora també un "problema espanyol", degut a un "cert esgotament del primer impuls de la Constitució de 1978".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Costas ha apostat per una "reforma política i institucional", no perquè la Constitució hagi representat un fracàs, "al contrari, ha estat un èxit extraordinari", però per poder avançar caldria completar la carta magna amb un "manual d'instruccions" sobre l'organització territorial que hi havia esbossada al text constitucional.

Com ja va dir al president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dijous en les mateixes jornades, Costas ha defensat que la consulta que promou hauria de ser "legal, acordada i ben informada". De fet, considera que la consulta i la reforma política que ell defensa "no necessàriament han de ser excloents".

En tot cas, el president del Cercle ha advertit que cal moure's amb celeritat per evitar el "xoc de trens". "La temptació de no fer res ens aboca a una solució d'extrems", en què dominin les "forces centrífugues i centrípetes".

stats