PARLAMENT
Política 29/03/2011

L'oposició carrega contra el Govern per acusar-los d'electoralistes amb les crítiques a la cimera

El PP acusa el portaveu de "mostrar un insuficient tarannà democràtic", mentre que ICV diu que "no tornarà a participar a una trobada on es legitimen polítiques classistes"

Núria Martínez
2 min

BarcelonaTots els grups parlamentaris han replicat les acusacions del portaveu del Govern, Francesc Homs, que titllaven de “pim pam pum electoral” les crítiques a la cimera per part de l’oposició. Així, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha afirmat que la trobada s’ha dut a terme amb “una geometria variable” ja que “s’ha fet amb un mal plantejament”. Nadal creu, doncs, que “no calia deslegitimar res ni ningú, però el que sí que era necessari era que el Govern assumís propostes”. Un clar exemple de la manca de consens, ha afirmat que ha estat “el simbolisme del doble escenari a l’hora de parlar entre el partit que governa i la resta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha acusat Homs de demostrar “un insuficient tarannà democràtic deslegitimant l’oposició” i de donar “una imatge poc edificant del que ha de ser el comportament d’un govern”. Millo ha recomanat a Homs “un exercici d’humilitat” i l’ha instat a que “faci una recerca d’hemeroteca i que mirin què feien ells quan eren el principal partit de l’oposició”. El portaveu popular, ha afegit, a més, que sent “vergonya aliena per la incoherència de les declaracions”. Alhora, el parlamentari ha afirmat que el Govern “fa d’oposició de l’oposició per la manca d’acció de govern”.

Alhora, el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha respost al portaveu del Govern dient que CiU “no pot dir que hagi obtingut resultats de la cimera, perquè va ser una irresponsabilitat i no va sortir bé”. A més, ha recordat al Homs que no titlli “d’electoralisme unes propostes que no van ser prou discutides ni consensuades, tant el diagnosi com les solucions”. Miralles, a més, ha anomenat la cimera econòmica com “la patinada més clamorosa” i ha afegit que el seu grup no tornarà a anar a una trobada on se’ls “utilitza per legitimar polítiques classistes”. Finalment, Miralles ha considerat que “no és el Govern dels millors, sinó els dels amics dels negocis i el dels poderosos”.

La portaveu parlamentària d’ERC, Anna Simó, ha etzibat a Oms que l’actuació política d’ERC “demana rigor i seriositat al Govern” i no segueix el “pim pam pum electoral”. Alhora, ha explicat que “és una executiva que no té majoria”, i a la qual “se li està fent una oposició constructiva”. Alhora, ha declarat que la cimera econòmica “no estava preparada” ja que el Govern va presentar el document “in extremis”. Simó ha afegit que els republicans van presentar propostes “concretes”, i que “no hi va haver cap mena d’intent de negociació per part de l’executiu”.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha respost dient que “el president Mas no va voler endarrerir la foto" i per això no van "poder trobar un consens tot plegats”. Segons ha afirmat Rivera, el seu grup va proposar “arribar a un acord”, i Mas va contestar que no podien “perdre el temps” i va afegir que “cadascú digués el que volgués als faristols.” El diputat espanyolista, a més, ha titllat la cimera de “laberint que portava cap a la solució màgica: el concert econòmic”.

stats