Política 21/05/2012

La cimera sobre el pacte fiscal serà el 30 de maig

Ho ha avançat Joan Herrera, però Francesc Homs anuncia que serà "un punt important però no decisiu", l'últim tràmit abans de votar la proposta definitiva al Parlament

Roger Tugas
1 min
Trobada entre Joan Herrera i Artur Mas al Palau de la Generalitat, per tractar sobre el pacte fiscal / ACN

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, s'ha reunit aquest matí amb Artur Mas per parlar sobre la seva proposta de concert econòmic i ha revelat, després de la trobada, que la cimera amb tots els líders polítics per acabar d'acostar posicions serà el 30 de maig a la tarda. Aquest serà l'últim pas abans de debatre la proposta al Parlament, un tràmit que ha de tenir lloc abans del juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha negat que sigui una data clau: ha dit que servirà "per posar sobre la taula els punts de trobada i de divergència". "És un punt important però no decisiu", ha assenyalat, i ha avisat: "No serà una reunió de titular espectacular".

Herrera ha reclamat que la cimera també serveixi per tractar de forma més genèrica el tema de les retallades i l'autogovern. També ha exigit a Mas que el Govern no negociï sol amb Mariano Rajoy, i Homs ha garantit que, tot i que l'executiu català ha de "liderar la negociació", establiran "un mecanisme conegut i transparent" per coordinar-se amb les forces que donin suport al model que voti el Parlament.

stats