EL PAÍS QUE VOLEM ARA (2): REALITAT
Política 10/09/2012

9 cites històriques per descobrir la realitat de la Catalunya d'ara

Ara
2 min
Josep Maria Ainaud de Lasarte

Barcelona1. Josep Maria Ainaud de Lasarte, historiador. "Catalunya no és una raça, sinó una cultura, i per això no exclou ningú que s'hi vulgui integrar"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. Josep Ferrater Mora, filòsof, assagista i escriptor. "No pensem una altra vegada en el que hauria pogut ser Catalunya si...pensem en el que ha estat i en la millor manera d'aprofitar-nos-en"

3. Rodolf Llorens, filòsof i historiador. "Inconstància i inconseqüència, les de Catalunya en els seus odis i amors"

4. Salvador Seguí, líder anarcosindicalista català. "Nosaltres, els treballadors, com sigui que amb una Catalunya independent no hi perdríem res, ans el contrari, hi guanyaríem molt, la independència de la nostra terra no ens fa por"

5. Àngel Guimerà, dramaturg, escriptor i poeta. "Catalunya no ha mort. Cada any, tal dia com avuy, á propis y á estranys, als germans y als que no volen serho, als fills de Espanya tota y als de més enllá del reyalme, se'ls hi diu ben alt desde aquesta sala: Catalunya no ha mort"

6. Félix Ovejero, professor universitari i economista. "Des de el punt de vista intel·lectual, el nacionalisme no té ni mitja bufa [...] El cognom més freqüent en les províncies catalanes és 'García', i el segon equip amb més aficionats és el Reial Madrid"

7. Josep Maria Batista i Roca, historiador, etnògraf i polític. "Tots els catalans ens hem de fer càrrec que en la pràctica, avui, Cat lluita i viu com si fos independent"

8. Narcís Oller, escriptor i advocat. "Escric novel·la en català perquè visc a Catalunya, copio costums i paisatges catalans i catalans són els tipus que retrato, en català els sento cada dia, a totes hores, com vostè sap que parlem aquí"

9. Joan Miró, pintor. "Quan un artista parla des d'un país com el nostre, cruelment marginat per una història adversa, cal que faci sentir la seva veu pel món, per afirmar, contra totes les ignoràncies, tots els malentesos i totes les males fes, que Catalunya existeix, que és original i és viva"

stats