Política 26/01/2015

CiU defensa la intermediació de Mas amb empresaris però evita posar la mà al foc per Oriol Pujol

Lluís Corominas rebutja "ultimàtums" d'ERC per forçar que el president de la Generalitat comparegui pel cas Pujol

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl secretari general adjunt de CiU, Lluís Corominas, ha rebutjat aquest dilluns qualsevol pressió d'ERC per forçar que el president de la Generalitat, Artur Mas, comparegui a la comissió d'investigació parlamentària sobre frau fiscal per explicar els suposats negocis tèrbols de la família Pujol. "No acceptem cap ultimàtum. Si hem de dir-hi alguna cosa, ja ens pronunciarem en el seu moment", ha afirmat Corominas, que ha assegurat que no se n'ha parlat en la reunió de la comissió executiva nacional de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que hagi transcendit el sumari del cas ITV, on apareixen converses d'Oriol Pujol amb l'empresari Sergi Alsina, amic seu, en què es desprèn la seva intenció de demanar la intervenció de Mas en determinats processos de deslocalització d'empreses, Corominas ha evitat estendre's en valoracions perquè es tracta d'un cas "sotmès a procés judicial". Sí que ha emmarcat dins la "normalitat" el fet que els governs intervinguin per evitar deslocalitzacions. Per tant, és "obligació" del president de la Generalitat contactar amb empresaris per evitar que tanquin.

Ara bé, ha puntualitzat que "si dins d'aquests processos hi ha algú a nivell privat que no fa les coses com s'haurien de fer, per això estan els jutjats", en referència al cas que afecta Oriol Pujol, exsecretari general de CDC. Segons Corominas, el debat no és si Mas ha de "rebre o no empresaris", sinó "si hi ha hagut actuacions il·lícites" en aquest cas.

stats