Política 26/01/2015

Espadaler, sobre la reunió de CiU: "No hem perdut ni un minut a debatre si el 27-S seran plebiscitàries"

El secretari general d'Unió assegura que a la UE li "convé" que el nou govern de Syriza "se'n surti" i nega similituds entre el cas espanyol i el grec

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha mostrat aquest dilluns el seu "respecte" cap al resultat de les eleccions gregues, que atorguen el triomf a la formació d'esquerres Syriza. Després de la reunió de la comissió executiva nacional de CiU, Espadaler ha assegurat que, més enllà de les discrepàncies ideològiques que pugui mantenir amb Syriza, "convé al conjunt de la Unió Europea que el nou govern grec se'n surti".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler ha negat "similituds entre Grècia i l'estat espanyol". "Grècia ha estat intervinguda. I si Espanya no ho va ser va ser gràcies a un exercici de responsabilitat de CiU", que el maig del 2010 va oferir els seus vots al Congrés per aprovar un pla de retallades del govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

D'altra banda, Espadaler ha assegurat que a la reunió de la direcció de CiU no han "perdut ni un minut" a debatre sobre si les eleccions del 27 de setembre poden ser considerades plebiscitàries sobre la independència. "Seran allò que els partits polítics vulguin que siguin", ha sentenciat, després que en els últims dies hi hagi hagut certa controvèrsia entre els dirigents de CDC i d'Unió, després que Josep Antoni Duran i Lleida afirmés taxativament divendres passat que les del 27-S no poden ser considerades com unes eleccions plebiscitàries".

Pel que fa al pacte d'estat contra el terrorisme gestat per PP i PSOE, ha anunciat que CiU no signarà la proposició de llei però sí que hi donarà suport en el seu tràmit parlamentari a Madrid i hi farà aportacions. "CiU sempre ha estat en contra de qualsevol expressió terrorista, mai ha jugat amb el terrorisme d'una manera partidista, cosa que no poden dir ni el PSOE ni el PP", ha afirmat.

stats