Llengua
Política 20/01/2011

Albert Rivera: "Calen mesures per fomentar que hi hagi més pel·lícules i més llibres en català"

El president de Ciutadans defensa que el seu model és de bilingüisme a l'àmbit públic i de llibertat en el privat

Albert Castellví
1 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera.

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, creu que cal posar en pràctica "mesures per fomentar que hi hagi més pel·lícules i més llibres en català", tot i que considera inadequat l'actual model de "quotes i sancions". En canvi, s'ha mostrat favorable a la creació d'un "programa de digitaització" que permeti a les sales de cinema incorporar un sistema "com un DVD" que permeti triar en quina llengua s'ofereix cada sessió. Una iniciativa com aquesta, ha assegurat, no és "intevenció pública", sinó una mesura de "foment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El món a Rac1, Rivera ha recordat que el seu partit ha demanat que "en l'àmbit de la justícia, i a les institucions europees, els catalans s'hi puguin adreçar en català", i ha definit el seu model: "L

"Vull un model d'Espanya que reconegui la seva pluralitat lingüística, però s'ha de reconèixer tant a l'Estat com a les comunitats autònomes".

Finalment, Rivera s'ha referit a la seva relació amb Joan Laporta, amb qui comparteix el grup mixt. Ha assegurat que "personalment", hi té bona relació: "Tinc el defecte o la virtut d'intentar portar-me bé amb tothom, encara que hi discrepi ideològicament". Ha dit també que no es veuen gaire, ja que Laporta "no va gaire al Parlament", tot i que reconeix que la legislatura tot just acaba de començar.

stats