Política 25/04/2013

El govern espanyol defensa que la Càtedra Príncep d'Astúries a la Universitat de Georgetown és per un any

El secretari general d'Universitats no entén la denúncia de la professora Clara Ponsatí, que al·lega "motius polítics" per a la seva retirada

Acn
2 min

MadridEl secretari general d'Universitats del govern espanyol, Federico Morán Abad, ha defensat aquest dijous que la plaça a la Càtedra Príncep d'Astúries a la Universitat de Georgetown té un període d'un any i, per aquest motiu, l'executiu espanyol ha obert la convocatòria per al curs vinent. Ha intentat desmentir, així, les declaracions de la professora catalana Clara Ponsatí, que ha denunciat motius polítics per no continuar el curs vinent amb la seva plaça. "No entenc el que ha sortit als mitjans", ha manifestat Morán, defensant en tot moment que és el procediment habitual obrir la convocatòria de la plaça per al curs vinent, perquè només en casos excepcionals s'amplia a dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No hem rebut per part de la Universitat res d'excepcional" per mantenir Clara Ponsatí a la plaça d'aquesta càtedra, ha explicat Morán als periodistes. Segons ell, les places es mantenen dos anys de forma excepcional i ha dit que la professora Ponsatí, de qui ha lloat el currículum, s'hi pot tornar a presentar. "No està vetada", ha afegit.

Clara Ponsatí ha denunciat que el govern espanyol ha pressionat el centre perquè no li renovin la càtedra després de la seva intervenció al reportatge 'Stop l'espoli' de la Fundació Catdem i unes declaracions a la cadena de televisió àrab Al-Jazira a favor de la consulta per la independència.

La catedràtica assegura que té el suport del director del centre d'estudis europeus, Jeff Anderson, que ja ha expressat la seva decepció per no comptar amb Ponsatí un any més, tot i haver-ho sol·licitat al ministeri d'Educació. El curs que ve la càtedra quedarà vacant.

stats