DIARI DE CAMPANYA
Política 13/09/2015

Els colors de la CUP el dia més gris: el lila de Podem, l'arc de Sant Martí gai i el blau de Movistar

La pluja desllueix un acte a l'Hospitalet de Llobregat en què l'activista LGTBI Eugeni Rodríguez denuncia que CDC està deixant en "paper mullat" la llei contra l'homòfobia

Laia Vicens
2 min
Dues pancartes de la CUP -en groc i en lila-, una bandera gay i el lema "Governem-nos" / ACN

L'Hospitalet de LlobregatLa CUP té un objectiu clar aquesta campanya: conquerir l'àrea metropolitana, un feu tradicionalment socialista i que Podem també aspira a fer-se seva. La millor manera d'assolir el repte, bé que ho saben, és portar el "diputat estrella" -en paraules de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert-, David Fernàndez. A vegades, però, no és suficient.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir tenien un acte a l'Hospitalet de Llobregat. Un escenari a la Plaça Lluís Companys amb dues pancartes amb el lema "Governem-nos", una en groc i l'altre en lila (feminisme), i la bandera gay al centre. En sortir de la parada de metro Avinguda Carrilet, una senyora gran que passejava diu amb determinació, dirigint-se a l'home que l'acompanya: "Ah, si la pancarta es violeta son los de Podemos". Es queda en un racó de la plaça durant tot l'acte. Suposo que les cinc vegades que Gabriela Serra, la número quatre de la CUP, va dir "independència" i les 16 que durant l'acte es va pronunciar "llibertat" o "país lliure" els devien fer canviar d'opinió.

El públic és majoritàriament jove: una dona porta la samarreta de la Via Lliure -minuts després Serra criticarà que Junts pel Sí "intenta apropiar-se" de l'èxit de la manifestació-, d'altres vesteixen amb eslògans com "Vull butà", "CAT", o "Tancarem els CIE". Passarel·la de moda a l'estil Fernàndez.

Comença a ploure minuts abans de començar l'acte. Les cadires estan molles però alguns irreductibles aguanten impacients sota la pluja. D'altres es refugien sota els arbres i els paraigua. David Fernàndez fuma un cigarret i rellegeix un paper. Mira el cel i, quan la pluja remet, puja a l'escenari el cantautor Jordi Montáñez i, tot seguit, l'activista LGTBI i impulsor de la llei contra l'homofòbia, Eugeni Rodríguez, que concorre a la llista per Barcelona.

Del lila de Podem a l'arc de Sant Martí. Rodríguez demana un país lliure "perquè la nostra forma d'estimar també pugui ser lliure" i, en una coincidència amb la meteorologia, que va deslluir una mica l'acte, avisa que la llei que va aprovar-se al Parlament "està sent paper mullat". Denuncia "la manca d'interès de Convergència" per fer efectiva una llei que hauria d'evitar el "bulling i el mobbing" i que, de moment, només se n'ha aplicat un 15%. Per això, va demanar que a la nova constitució catalana s'inclogui la lluita contra l'homofòbia en el "nucli dur dels drets fonamentals".

I de tots els colors a un de sol: el blau de Movistar. Un cop més, la CUP va deixar que treballadors de l'empresa de telefonia, que segueixen en vaga, llegissin un manifest, que va posar punt i final a l'acte. De fet, un representant dels vaguistes ocupa un lloc simbòlic a la llista per Barcelona, juntament amb un treballador de Panrico. Tot plegat, per intentar pintar de colors una tarda gris a l'Hospitalet.

stats