Política 05/10/2017

Un grup de comandaments intermedis de la Policia Nacional demanen perdó per l'1-O

En un text que han fet arribar a 'El Periódico' admeten que s'hauria pogut impedir el referèndum sense violència

Ara
1 min
Dos policies nacionals redueixen un noi que oferia resistencia pacífica davant l'escola Joan Bruguera

BarcelonaUn grup de comandaments intermedis de la Policia Nacional espanyola han fet arribar un escrit a 'El Periódico' en què presenten "les més sentides disculpes pels excessos" que hi va haver en l'operació fallida per impedir el referèndum de l'1 d'octubre. "Demanem disculpes, no per fer la nostra feina, sinó pel mal que una intervenció mal dirigida políticament ha causat al teixit social al qual pertanyem", afirmen. El periodista Antonio Baquero, que signa l'article, assegura que l'escrit acredita que els autors són qui diuen però que n'amaguen la identitat "per evitar que siguin objecte de mesures disciplinàries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els policies critiquen l'actuació dels Mossos d'Esquadra, però també expressen "indignació amb la incompetència, desídia i falta de coneixements en seguretat i de la situació social a Catalunya per part de l'actual govern espanyol". L'atribueixen a una "incompetència" i a "complexos i covardia" que costaran molt cars a policies i guàrdies civils. També admeten excessos policials, però lamenten l'actuació d'alguns dels qui defensaven els col·legis, que asseguren que els insultaven, empenyien i escopien, i que fins i tot col·locaven nens i persones grans a les primeres línies.

Els comandaments que firmen el text també afirmen que s'hauria pogut impedir l'1-O sense haver de fer desallotjaments, que n'hi hauria hagut prou amb desplegar de matinada files de policies a les portes dels col·legis. "No és el mateix entrar a un col·legi ple de gent que impedir-hi l'entrada amb una resistència policial passiva", asseguren.

stats