Política 06/07/2016

El comissari Villarejo revela al jutge l'existència d'una "operació Catalunya"

Ha explicat que va treballar fins al 2012 i amb l'excap de la unitat d'assumptes interns per frenar el procés sobiranista

Europa Press
2 min
El comissari Villarejo, en una imatge d'arxiu del gener

BarcelonaEl comissari del Cos Nacional de Policia José Manuel Villarejo ha reconegut davant del jutge que fins al 2012 va treballar intensament amb l'excap de la unitat d'assumptes interns Marcelino Martín Blas en el que ha denominat "operació Catalunya", en al·lusió a les funcions secretes que van impulsar des d'aquest organisme per frenar el procés sobiranista. Segons han informat fonts jurídiques, Villarejo ho ha explicat en el marc de la seva declaració en qualitat d'investigat pel cas del Petit Nicolás, que prova d'esbrinar qui va ser la persona que el 20 d'octubre del 2014 va gravar il·legalment el mateix Martín Blas, l'inspector Rubén López i dos agents del CNI parlant sobre les actuacions de Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el Petit Nicolás.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En què consistia aquesta operació? Segons ha dit, Martín Blas i un altre comissari, José Luis Olivera, van ser els encarregats de reunir-se amb els fiscals Anticorrupció de Barcelona per oferir els seus serveis en relació al cas Millet, i van acabar proposant-los un escorcoll a la seu de CDC, així com practicar altres diligències contra persones responsables de la Fundació Trias Fargas. Totes les actuacions van ser denegades per la fiscalia.

Llegeix 'Objectiu: trobar casos de corrupció a Catalunya', publicat per l'ARA fa un any i mig

"Un grup de delinqüents"

Després de ser apartat d'assumptes interns pel seu enfrontament amb Villarejo (arran d'una operació contra la màfia xinesa), Martín Blas va ser destinat al consell assessor, fins que el jutge Arturo Zamarriego va cridar-lo per encarregar-li la investigació del cas del Petit Nicolás. Així, Martín Blas va remetre el passat 20 de març un informe al jutge en què sol·licitava la detenció de Villarejo, a qui responsabilitza de la gravació.

En la seva declaració, Villarejo, que s'ha presentat com a "agent encobert", ha dit que no coneixia el Petit Nicolás i que va assabentar-se de la gravació a través dels mitjans. De fet, la mala relació entre Villarejo i Martín Blas ha quedat ben patent: ha definit el seu entorn com un "grup de delinqüents".

stats