Política 19/07/2011

Duran no reclama a l'Estat la part d'ingressos de la privatització del Prat que volia Mas-Colell

Duran i Lleida, després de la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, ha explicat que no s'ha abordat el plantejament que ahir va fer el conseller Mas-Colell

Redacció
2 min
Duran i Lleida amb Manuel Chaves abans de la comissió bilateral / EFE

BarcelonaLa reunió bilateral entre l'Estat i la Generalitat no ha servit perquè la part catalana demanés a l'Estat una part dels ingressos per la privatització de l'aeroport del Prat. Aquest dilluns, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va va reclamar el conseller Andreu Mas-Colell. El responsable de les finances catalanes va exigir que l'Estat comparteixi amb la Generalitat els 1.600 milions que preveu ingressar amb aquesta privatització. "L'aeroport del Prat és producte de la història de l'economia de Catalunya", va assegurar. A més, la Generalitat tindrà una part "determinant" de la gestió del Prat, que consistirà en 5 dels 9 membres de la societat. Pel portaveu de la part catalana, Josep Antoni Duran i Lleida, les manifestacions d'ahir de Mas-Colell "no són la posició del Govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, la reunió ha determinat que l'aeroport de Lleida-Alguaire podrà rebre vols internacionals procedents de fora de l'espai Schengen, de manera que podran arribar viatgers del Regne Unit o Rússia, com ha dit Duran. En matèria aeroportuària també s'ha acordat crear un grup de treball per fer una gestió individualitzada dels aeroports de Sabadell, Reus i Girona. Per Duran, aquest acord és molt positiu i segueix demanant que la part catalana sigui determinant.

La Generalitat podrà gestionar permisos de treball per a immigrants residents a Catalunya. Aquest ha estat un dels acords als que ha arribat la comissió bilateral Estat-Generalitat que s'ha reunit aquesta tarda. A partir del 30 de juliol la Generalitat podrà autoritzar permisos com aquest i també les estades per investigadors.

A més, l'Estat també ha reconegut que deu a Catalunya 759 milions d'euros en matèria d'infraestructures i es traspassarà la inspecció laboral. A més, es farà una ponència per estudiar el traspàs de les polítiques actives d'ocupació.

En matèria econòmica, Duran ha explicat que "seguim reivindicant el pagament del fons de competitivitat aquest 2011".

Per la banda espanyola, el ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha garantit que hi haurà una presència "determinant" de la Generalitat en la gestió dels aeroports catalans i ha explicat que es crearà un grup de treball per transferir a la Generalitat edificis que ara són de titularitat de la Seguretat Social.

stats