ELECCIONS 2011
Política 06/05/2011

El fons de competitivitat i les retallades centren el primer debat entre Ballesteros (PSC) i Forns (CiU)

Els projectes de la Tabacalera i l'EOI són altres de les qüestions que han generat més tensió entre els dos candidats

Acn
2 min
Victòria Forns i Josep Fèlix Ballesteros

BarcelonaEl fons de competitivitat i les retallades en sanitat i educació han centrat el primer cara a cara entre els principals rivals en les eleccions municipals a Tarragona, que s'ha celebrat aquest divendres a la Cadena SER. La candidata de CiU, Victòria Forns, ha instat l'alcalde de la ciutat i candidat a la reelecció pel PSC, Josep Fèlix Ballesteros, a demanar que els 25 diputats socialistes al Congrés defensin el cobrament del fons de competitivitat aquest 2011. "Només l'ajudaré si vostè em dóna suport davant la lluita contra la desastrosa política de retallades que porta a terme el Govern i es mostra contrària a abaixar els impostos als més rics", ha contestat Ballesteros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El projecte del complex cultural de la Tabacalera ha estat una altra de les qüestions que ha generat més tensió entre els dos candidats. Forns ha qualificat el projecte de "coctelera" i ha acusat Ballesteros de signar el conveni per impulsar el complex amb un conseller que ja no formava part del Govern. Per la seva banda, el candidat socialista ha acusat el Govern de bloquejar el projecte quan aquest ja compta amb la disponibilitat del ministeri de Cultura d'aportar 115 milions d'euros per transformar l'antiga fàbrica de tabac.

D'altra banda, Ballesteros i Forns s'han acusat mútuament del retard que arrossega la creació de la seu de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) a l'antiga fàbrica de licors Chartreuse. El candidat socialista ha manifestat que durant 23 anys la ubicació de la seu de l'EOI es va projectar en "cinc emplaçaments diferents" i ha destacat que actualment les obres de l'edifici ja estan en marxa i que els alumnes i treballadors d'aquesta escola "n'estan encantats". "Estarien més encantats si ja s'haguessin pogut traslladar al nou equipament", ha manifestat la candidata de CiU.

Les infraestructures també han estat protagonistes d'aquest primer cara a cara, tot i que no han generat gaires disputes entre els dos candidats. Tant Ballesteros com Forns han apel·lat a la necessitat de tirar endavant grans projectes com ara el Corredor Mediterrani, l'autovia A-27 i la futura Estació Central de Tarragona. D'altra banda, pel que fa a la situació econòmica, tot i que Ballesteros ha assegurat que des de l'equip de govern s'ha fet una "bona feina" a l'hora de fer front a la crisi, Forns ha manifestat que l'esforç hauria de ser més gran, però tots dos han coincidit a afirmar que la principal prioritat és la creació d'ocupació.

stats