LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 26/04/2011

El fons de competitivitat, el principal alicient del Consell de Política Fiscal i Financera

A la reunió es tractarà la idoneïtat de les mesures contingudes en els plans econòmics-financers de reequilibri presentats per les comunitats

Redacció
1 min
Inflexible Carlos Ocaña, secretari  d'estat d'Hisenda, diu que els objectius de dèficit segueixen sent "els de sempre".

BarcelonaDe moment, aquesta qüestió és una incògnita. Fonts del ministeri d'Economia han desmentit aquest dimarts al secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos, Carlos Ocaña, que havia anunciat que durant la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera de dimecres a la tarda es coneixerà la posició definitiva del govern espanyol respecte el cobrament del fons de competitivitat per part de Catalunya, uns diners que si es cobressin aquest any facilitarien al Govern reduir el dèficit fins a l'1,3%, tal i com li exigeix el govern espanyol. Les mateixes fonts han dit que havia estat un error del secretari d'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per altra banda, Ocaña ha afegit que la quantitat del fons de competitivitat és inferior als 1.450 milions d'euros. "La xifra no ha sortit de nosaltres i no es correspon amb una referència que jo pugui tenir", ha exposat abans de recordar que "el primer any d'aplicació la quantitat va ser molt inferior". Pel que fa a la possibilitat apuntada per el president del Govern, Artur Mas, en una entrevista a l'ARA que el govern espanyol permetés incloure el fons de competitivitat als pressupostos encara que no els hagués cobrat, Ocaña ha dit que "un no es pot apuntar ingressos que no té, i sobre això no hi ha res a discutir".

stats