En breu
Política 29/05/2012

El comptable d'UM admet que el partit movia diner negre

Enric B. Abelló
1 min
El comptable d'UM admet que el partit movia diner negre

PALMAAl'expresidenta del Consell de Mallorca i del Parlament balear i líder d'Unió Mallorquina (UM) Maria Antònia Munar se li complica la situació a mesura que avança el judici pel cas maquillatge de suposada corrupció. L'excomptable d'UM Álvaro Llompart va revelar ahir durant el judici la doble comptabilitat del partit. L'excomptable, imputat en un altre cas de corrupció i col·laborador fa mesos de la Fiscalia, va assegurar que UM tenia ingressos no declarats en diverses caixes que controlava la mateixa Munar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'excomptable penedit va assegurar ahir que "proveïdors que treballaven per a l'administració pública amb UM enviaven comissions". Segons la seva versió, el llavors president del partit, Miquel Àngel Flaquer, en duia els comptes seguint ordres de Munar. Llompart va revelar que ell s'encarregava de la "caixa" amb diner negre que hi havia al partit, amb quantitats al voltant dels 60.000 euros, però que Munar controlava quantitats molt més importants.

Munar ha negat en reiterades ocasions que mai hi hagués hagut diner negre a UM. Però qui havia estat la seva mà dreta, Miquel Nadal, la contradiu. Afirma que li va donar al cotxe oficial 300.000 euros en efectiu, el 21 de novembre del 2004, per comprar la meitat d'una productora de vídeo amb l'objectiu de crear un canal de televisió controlat pel partit. La compra és un dels punts claus del judici. Ahir, però, els dos xofers van testificar que aquell dia no conduïen el cotxe oficial.

stats