AJUSTOS A LES ADMINISTRACIONS
Política 17/05/2012

País Valencià, Balears, Astúries, Extremadura...:sota l'ombra de la intervenció

El Consell de Política Fiscal i Financera ha d'aprovar avui els plans d'ajust per assolir un dèficit de l'1,5% aquest 2012 i no totes les comunitats ho tenen fàcil

R. Tugas / V. Moliné
1 min

BarcelonaLes comunitats autònomes presentaran i defensaran avui al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) els seus plans d'ajust pressupostari. Han d'arribar a un dèficit de l'1,5% aquest mateix any i el repte és més senzill per uns que per d'altres. Així, l'ombra de la intervenció, en aplicació de la llei d'estabilitat pressupostària, sobrevola des de fa setmanes Astúries, que fins ahir no va aconseguir tancar un nou govern passades les eleccions del 25 de març i, per tant, tenien bloquejades noves mesures d'austeritat. En altres casos, com el País Valencià, les Illes Balears, Extremadura, Cantàbria, la Regió de Múrcia, Andalusia o Castella-la Manxa, no està gens clar que els plans que han presentat siguin suficients, com el de Catalunya, que fins ahir encara s'estava negociant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots els governs afectats es mostren convençuts que la intervenció no els afectarà, però fins que passi el CPFF no respiraran tranquils. A més, la majoria de les comunitats en el punt de mira estan presidides pel PP.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats