Política 02/12/2016

Els comuns consideren que la desconnexió en dos temps corregeix el full de ruta

Domènech insisteix que "és positiu que el futur de Catalunya passi pel referèndum"

Jordi Mumbrú
2 min
Domènech proposa crear una comissió al Congrés per debatre el referèndum

BarcelonaEl diputat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha valorat aquest matí que "el debat de país s'està convertint en un debat jurídic" i ha reclamat que "el que cal saber és com farà el referèndum i quines garanties internacionals tindrà, si hi haurà majories i si serà efectiu". Domènech ha fet aquesta valoració després que el diari ARA hagi publicat avui que el Govern de Junts pel Sí estudia ara que la llei de transitorietat jurídica entri en vigor en dos temps: primer per autoritzar el referèndum i després, en cas que guanyi el 'sí', per iniciar la conversió de la comunitat autònoma en un estat independent. El canvi vol donar seguretat jurídica al referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'acord de l'actual govern es basa en el compromís que el juny del 2017 Catalunya havia de ser independent" ha recordat Domènech. El diputat ha explicat que des que el president Puigdemont va anunciar que les opcions per desencallar el procés eren "o referèndum o referèndum", el compromís va canviar i això provocava "una contradicció amb el full de ruta". El nou escenari que planteja ara el Govern, de desconnexió en dos temps, intenta corregir aquesta contradicció, segons Domènech. "Nosaltres veiem positiu que el futur de Catalunya passi per un referèndum, com hem dit sempre", ha celebrat Domènech. El representant dels 'comuns' ha dit que la millor solució seria modificar directament el full de ruta per adaptar-lo al nou escenari.

Domènech també ha demanat que s'obri ja el debat de fons sobre com ha de ser el referèndum i es deixi clar "perquè no serà un nou 9-N?". "Cal convocar ja el Pacte Nacional pel Dret a Decidir", ha demanat.

stats