Política 28/10/2016

La concentració de les entitats contra la "judicialització de la política" serà a les Fonts de Montjuïc el 13-N

La convocatòria de l'ANC, Òmnium i l'AMI és a les 12 del migdia

Núria Orriols
1 min
L'acte final de la campanya d''Ara és l'hora' pel 9-N /

Barcelona Les Fonts de Montjuïc, a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, acolliran la concentració contra la "judicialització de la política" que convoquen l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI el diumenge 13 de novembre, segons ha avançat l'ACN i han confirmat fonts de l'ANC a l'ARA. És el mateix indret que ja va acollir el final de campanya del procés participatiu del 9-N i també l'últim esdeveniment de Junts pel Sí de la campanya per a les eleccions del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La concentració, que serà a les 12 del migdia, pretén expressar el suport a les institucions catalanes i denunciar la judicialització de la política, sobretot arran de la querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per permetre el debat i la votació sobre les conclusions de la comissió del procés constituent. De fet, va ser en la concentració de suport de la setmana passada a Forcadell al Parc de la Ciutadella que les entitats ho van anunciar.

Aquesta pot ser la primera imatge unitària entre els independentistes i els comuns que es converteixi, també, en la primera manifestació que suma totes les forces a favor del referèndum. Aquesta concentració ha de ser la primera d'un seguit d'actes organitzats per les entitats que volen evidenciar el suport a les institucions del país contra el que consideren un "atac judicial" de l'Estat.

Es pretén focalitzar en Forcadell, però també en l'expresident Artur Mas, les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, els regidors Joan Coma i Montse Venturós i la resta de càrrecs electes i ajuntaments "perseguits".

stats