Política 25/08/2011

Unes 200 persones es concentren a la plaça de Sant Jaume per rebutjar la proposta de reforma de la Constitució

La manifestació ha estat convocada pel col·lectiu Inflexió que ha demanat la "retirada" de la proposta i ha denunciat "la falta d'un procés democràtic"

Acn
1 min
Els manifestants a la plaça Sant Jaume / ACN

BarcelonaUnes 200 persones s'han concentrat aquest dijous a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per manifestar el seu rebuig a la proposta de reforma de la Constitució espanyola que ha anunciat el govern estatal. La concentració ha estat convocada pel col·lectiu Inflexió que ha anunciat la seva disconformitat envers la modificació de la carta magna i ha demanat la seva retirada. A més, ha denunciat la falta d'un procés democràtic en la decisió de la reforma. A la manifestació s'ha llegit un redactat en què han afirmat que la modificació de la carta magna és "innecessària", consideren que "aplana el camí de les retallades" i que "és una imposició neoliberal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha participat en la concentració Democràcia Real Ja, que ha manifestat el seu descontentament sobre la decisió unilateral que ha pres el govern estatal i ha demanat que "s'ha de tenir en compte la ciutadania".

Entre els presents hi havia el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, que ha explicat que es reuniran tant amb els sindicats com amb les organitzacions socials per establir una estratègia de mobilització. Ha anunciat l'oposició del sindicat a què "es limiti el dèficit públic" i a què es prengui una decisió d'aquestes consideracions sense un referèndum.

stats