CONCERT ECONÒMIC
Política 10/06/2011

ICV-EUiA insistirà perquè la comissió del Parlament sobre el pacte fiscal sigui oberta i retransmesa

Boada celebra que la comissió hagi donat suport a la compareixença del conseller d'Economia basc i del ministre d'Economia del land alemany de Baden-Württemberg

Acn/redacció
1 min

BarcelonaEl diputat d'ICV Joan Boada ha anunciat que, malgrat que la comissió d'estudi pel pacte fiscal que es farà al Parlament s'ha votat aquest matí que sigui a porta tancada (amb els vots de CiU, PSC i ERC), el seu grup "insistirà" per aconseguir que les compareixences dels experts "es retransmetin" i siguin públiques. Boada considera que "la importància de les persones que vindran i el tema que es tractarà" és raó suficient per "posar molta més llum a la discussió d'un model de finançament" al Parlament. "Volem que les compareixences del juliol puguin ser a porta oberta i tothom pugui escoltar els especialistes", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Boada s'ha felicitat perquè la comissió hagi acceptat cridar a comparèixer a dos dels seus proposats. En aquest sentit, l'ecosocialista ha destacat "que pugui venir el conseller d'Economia i Hisenda del govern basc, Carlos Aguirre, per poder mostrar amb xifres exactes quin és el sistema del concert al País Basc". I també s'ha mostrat molt satisfet que pugui comparèixer el ministre socialdemòcrata d'Economia i Hisenda de Baden-Württemberg, Nils Shmind, "per poder explicar un sistema federal".

stats