Política 01/07/2013

El Govern assegura que no ha posat "ni un duro" per organitzar el Concert per la Llibertat

El conseller de la Presidència troba "molt positiu" el missatge que es va projectar amb l'acte al Camp Nou però lamenta que Madrid "no el vulgui llegir"

Ara
1 min
Representants polítics a la tribuna pel Concert per la Llibertat / PERE VIRGILI

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha deixat clar aquest dilluns que el Govern no ha posat "ni un duro" en l'organització del Concert de la Llibertat que dissabte va aplegar 90.000 persones al Camp Nou pel dret a decidir, i ha afegit que fins i tot els membres de l'executiu que hi van assistir es van pagar l'entrada. "És fastigós com s'acaben publicant coses sense contrastar res", ha afirmat Homs en una entrevista a RAC1. El conseller ha recordat que Òmnium Cultural va rebutjar cobrar la subvenció anual de mig milió d'euros del Govern atesa la difícil situació de les finances públiques de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2 milions d'euros

També en declaracions a RAC1, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha confirmat que el concert es finançarà amb els diners ingressats per la venda d'entrades. Segons Casals, no se'n va regalar cap, només es van enviar invitacions per assegurar la presència de diverses personalitats, que després van pagar l'entrada. Els artistes no van cobrar i també van renunciar a cobrar els drets d'autor. Amb tot, el lloguer del Camp Nou, la instal·lació de so, el condicionament de l'estadi i la vigilància privada han disparat els costos de l'organització, que pot arribar als 2 milions d'euros, segons Casals. Òmnium farà públics els comptes d'aquí a uns dies.

"No m'ha vist mai desbocat"

Una de les imatges del concert la va protagonitzar el conseller de la Presidència Francesc Homs ballant amb la música de la Companyia Elèctrica Dharma. Una imatge del conseller "desbocat", tal com ho ha definit l'entrevistador Jordi Basté. "Vostè és evident que no m'ha vist mai desbocat", li ha respost Homs.

stats