Política 25/04/2016

En marxa el pols congressual de CDC a Barcelona: arrenca la plataforma afí a Gordó a la capital catalana

Alfons López Tena, exmilitant de CDC i fundador de Solidaritat Catalana, fa acte de presència en l'acte de l'entitat vinculada a l'exconseller de Justícia

Oriol March
2 min
L’Hotel Majestic va acollir ahir la intervenció de Gordó.

BarcelonaEl Pati de Columnes del Col·legi d'Advocats de Barcelona ha estat l'escenari de la posada en marxa de la plataforma Nova Barcelona, corrent de Convergència que pretén influir en la refundació de la formació nacionalista a escala de la capital catalana. La cara visible de la iniciativa és Teresa Pitarch, presidenta de l'Institut Català de les Dones, que és afí al projecte que lidera Germà Gordó, exconseller de Justícia, de cara a la refundació de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte ha estat basat en parlaments de diversos militants del partit als districtes de Barcelona -sis dels quals presidents d'agrupacions locals-, que han tractat qüestions com la necessitat d'establir un codi ètic i la voluntat d'aprofitar el "talent" que hi ha a la formació. Nova Barcelona no és l'únic corrent que pretén dirigir la federació barcelonina de Convergència. Fa unes setmanes es va presentar Moment Barcelona, integrat per joves alts càrrecs enquadrats dins l'anomenat Moment Zero.

L'última en intervenir ha estat Pitarch. "Som aquí perquè volem un partit nou, una nova Convergència, però sobretot una nova Barcelona", ha indicat la presidenta de l'Institut Català de les Dones. "No volem oblidar el passar, però sí que volem un futur millor per la ciutat i per la seva gent", ha reivindicat la futura candidata a liderar la federació de CDC a la capital catalana. Pitarch ha definit com a "transversal" la plataforma i ha considerat que Barcelona ha de ser un "motor polític".

La cap visible de Nova Barcelona ha assegurat que cal separar la figura del president de la federació del cap de files del grup municipal, i ha fet una crida a acollir aquells que encara no tenen clar el pas cap a l'independentisme. "Ha de ser una capital de tots", ha apuntat Pitarch, que ha reivindicat la "centralitat" de Convergència. "Parlem també de desnonaments, autònoms, empreses, beques menjador i igualtat", ha ressaltat la presidenta de l'Institut Català de les Dones.

En essència, el projecte de Nova Barcelona passa per organitzar tres grans jornades de debat en base a tres eixos. El primer té a veure amb l'economia, el segon pels drets socials i el tercer per l'estratègiai la comunicació.

Suports

Pitarch ha estat acompanyada per Gordó i altres dirigents de Convergència. És el cas de Joaquim Forn, número dos de CDC a l'ajuntament de Barcelona, i Jordi Martí, també regidor i actual president de la federació del partit a la capital. Són dos noms íntimament relacionats amb el cap de files nacionalista al consistori barceloní, Xavier Trias, que segons diverses fonts consultades fa costat al projecte de Gordó. Maite Fandos, defensora de la militància i també integrant del grup municipal de CiU, també ha fet acte de presència, així com també Víctor Terradellas, membre de la direcció nacional de CDC.

A l'acte de Nova Barcelona hi ha assistit Alfons López Tena, exmilitant de CDC i fundador de Solidaritat Catalana, força per la qual va ser diputat al Parlament fa dues legislatures. López Tena va ser vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) abans d'impulsar, juntament amb altres membres dels partits i de la societat civil, l'onada de consultes sobiranistes celebrades entre el 2009 i el 2011 i que va culminar a Barcelona.

stats