Política 10/06/2011

El govern espanyol aprova avui el decret de la negociació col·lectiva i prorrogar la presència a Líbia

L'esborrany de la reforma de la negociació col·lectiva fixa entre 12 i 18 mesos el termini que tenen la patronal i els sindicats per negociar un nou conveni

Efe
1 min

MadridL'executiu de Zapatero ha decidit tirar endavant el decret de reforma de la negociació col·lectiva davant la impossibilitat de consens entre les parts implicades, empresaris i sindicats, en aquesta matèria. L'esborrany de la reforma de la negociació col·lectiva fixa entre 12 i 18 mesos el termini que tenen la patronal i els sindicats per negociar un nou conveni. Passat aquest període, les parts s'hauran de sotmetre a un arbitratge, que seria vinculant, per evitar que els jutjats socials hagin de resoldre tants conflictes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, la ministra de Defensa, Carme Chacón, té previst presentar al consell de ministres una pròrroga indefinida de la contribució a les operacions de l'OTAN a Líbia. Actualment Espanya manté dins de l'operació quatre caces bombarders F-18 i dos avions de proveïment en vol per garantir la zona d'exclusió aèria, ubicats a la base italiana de Decimonannu (Sardenya).

Per a l'aplicació de l'embargament d'armes decretat per l'ONU sobre Líbia, Espanya té desplegats a la Mediterrània la fragata Méndez Núñez, el submarí Mistral i un avió de vigilància marítima.

stats