POLÍTICA
Política 27/04/2012

El consell de ministres aprova la reforma de les administracions públiques per evitar "que totes facin de tot"

El govern espanyol vol "optimitzar serveis" per evitar duplicitats entre Estat, autonomies i ajuntaments. No és clar l'abast del nou pla recentralitzador. L'executiu també aprova el programa d'estabilitat 2012-2015

Ara / Efe
1 min

MadridEl govern espanyol aprova avui el programa d'estabilitat 2012-2015, amb les xifres macroeconòmiques actualitzades i un nou pla de reformes que preveu fer més eficient l'administració pública i que podria tornar a Madrid alguna competència de les autonomies o els ajuntaments. L'objectiu és convèncer Brussel·les que és possible reduir el dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest matí s'ha sabut que la taxa d'atur ja ha arribat al 24,44%, segons l'Enquesta de Població Activa del primer trimestre. Standard & Poor's ha rebaixat dos graons la nota del deute d'Espanya, i la prima de risc s'ha tornat a enfilar.

El programa d'estabilitat 2012-2015 inclourà les previsions de creixement (1,7%) i dèficit (5,3%) d'aquest any, sense variacions, i també el dèficit del 3% per al 2013, que per al govern espanyol continua sent un objectiu "irrenunciable".

Pel que fa al nou pla de reformes, encara no és clar el seu abast. L'executiu espanyol pretén acabar amb les duplicitats que hi ha entre l'Estat, les comunitats autònomes i els ajuntaments a l'hora de donar determinats serveis als ciutadans. La reforma l'ha coordinat directament la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i podria suposar una recentralització de l'Estat. El consell de ministres decidirà quins serveis ofereix cada administració per evitar "que totes facin de tot", en paraules de la número 2 del govern de Rajoy.

Segons fons de l'executiu espanyol, l'objectiu és reduir "la despesa supèrflua derivada de competències superposades que fan les diverses administracions de manera repetida".

L'executiu també podria aprovar mesures per evitar el frau en l'atur.

stats