POLÍTICA
Política 01/11/2011

Miquel Roca dóna per trencat el model constitucional de 1978 i defensa un nou pacte d'estat

El polític de CDC i un dels pares de la Constitució critica a 'La Vanguardia' les paraules de Peces-Barba a Cadis i diu que reflecteixen un corrent d'opinió "que fa temps que s'ha imposat en determinats ambients de la societat espanyola"

Ara
1 min

BarcelonaL'advocat Miquel Roca, un dels pares de la Constitució, assegura aquest dimarts en un article a La VanguardiaLa Vanguardia que el pacte constitucional del 1978 està esgotat i que s'ha de "definir un nou escenari de relació". El polític de CDC ho diu arran de les paraules a Cadis de Gregorio Peces-Barba, un altre dels pares de la carta magna. Assegura Roca: "Peces-Barba va dir el que volia dir i el que creia que el públic que l'escoltava valoraria positivament. I el més significatiu és que aquestes paraules són absolutament incompatibles amb l'esperit del pacte constitucional i amb el consens que el va fer possible". "Les paraules de Cadis reflecteixen un corrent d'opinió i una actitud política que fa temps que s'ha imposat en determinats ambients de la societat espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Roca aposta per un nou pacte d'estat que actualitzi "una voluntat convivencial respectuosa amb la llibertat i la identitat de cada un". "Aquest és el repte; i no és fàcil resoldre'l", conclou.

En un congrés d'advocats a Cadis, Peces-Barba, expresident del Congrés, es preguntava: "Què hauria passat si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i haguéssim deixat els catalans? Potser ens hauria anat millor". Les paraules van aixecar una gran polseguera, sobretot a Catalunya.

stats