POLÍTICA
Política 06/12/2011

Rajoy no descarta ara apujades d'impostos, com l'IVA

El futur president espanyol diu que parla "cada dia" amb Zapatero i que el traspàs ja es pot donar per acabat

Joan Rusiñol
1 min
Zapatero i Rajoy

BarcelonaEl futur president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha esquivat avui la pregunta sobre si apujarà els impostos i, concretament, l'IVA. Malgrat que abans de les eleccions el seu equip havia negat taxativament cap apujada impositiva, avui el president electe no s'ha volgut mullar: "Les mesures les anunciarem en el seu moment", ha sentenciat. Un cop s'ha acabat formalment el traspàs de poders amb el govern socialista, doncs, queda lluny la contundència del missatge d'abans del 20-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, en canvi, ha parlat molt d'Europa i del Consell Europeu de divendres a Brussel·les. Assegura que "Espanya podrà dir als socis comunitaris i al món que ha introduït a la Constitució el compromís per garantir l'estabilitat pressupostària". El líder del PP assegura que Espanya podrà anar a la cimera de caps d'estat i de govern de dijous i divendres per salvar l'euro amb el cap ben alt, després de la reforma constitucional que fixa un límit de dèficit.

Rajoy també ha insistit que la primera mesura que prendrà és una llei per desenvolupar l'acord constitucional. "Direm a la UE que som un país fiable", ha assegurat.

El president electe ha insistit que no renunciarà al seu compromís amb el control del deute públic i amb la creació de llocs de treball. "Espanya treballarà per rescatar la credibilitat en el deute sobirà perquè flueixi el crèdit", ha conclòs.

stats