Política 24/10/2014

Una eurodiputada gal·lesa i observadora pel 9-N considera "significativa" la consulta alternativa

Jill Evans, del Playd Cymru, recorda que a Gal·les ja s'han fet tres referèndums

Ara
1 min

BarcelonaL'eurodiputada del País de Gal·les, Jill Evans, ha explicat en un apunt al blog del seu partit, el Playd Cymru, que serà "observadora internacional" durant "el referèndum –o, estrictament parlant, el procés de consulta pública– de la independència" del 9-N. L'eurodiputada descriu el procés com "una consulta significativa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Evans explica en l'escrit que, "contràriament al referèndum escocès, el resultat no serà vinculant perquè el govern espanyol ha rebutjat reconèixer el dret a decidir sobre el futur" de Catalunya. L'eurodiputada compara la situació a Catalunya amb la de Gal·les, on hi ha hagut tres referèndums els últims anys. En l'article, que duu el títol 'Catalunya-Més com Gal·les', Evans també reivindica l'origen històric dels dos països i explica que Catalunya "va ser independent fins al 1469".

L'eurodiputada diu que "el suport a la independència ha crescut" i que "el 75% de la gent està a favor del referèndum". També fa referència a la V de l'11 de Setembre, que va reunir "1,5 milions de persones" i a la "via catalana de l'any passat" que va reunir "1,6 milions de persones agafades al llarg de 250 milles al voltant del país".

Evans afirma que "és possible que hi hagi eleccions anticipades després de la consulta que podrien desembocar en un mandat per a la independència" i acaba l'escrit dient: "treballarem juntament amb els nostres companys de Catalunya en aquest moment fascinant".

stats