Política 20/05/2016

El cens final de la consulta sobre el futur de Convergència baixa fins als 15.019 militants

El vot anticipat arrenca aquesta tarda a les federacions territorials. Hi ha tres urnes: una per a afiliats, una per a simpatitzants i una tercera per a les primàries entre Francesc Homs i Sílvia Requena

Oriol March
2 min
La portaveu de Convergència, Marta Pascal, en roda de premsa

BarcelonaEl futur de Convergència està en mans de 15.019 militants. Aquest és el cens final de la consulta interna de la formació sobre si ha de fundar un nou partit o bé renovar l'actual. En un primer moment, estava previst que votessin fins a 17.000 persones, però les dades s'han filtrat més a les federacions territorials. Segons ha explicat la portaveu de la formació, Marta Pascal, demà dissabte hi haurà 3 urnes: una per a militants, una per a simpatitzants i una tercera per les primàries per triar cap de llista a Madrid. "La majoria estan oberts ininterrompudament durant tot el dia", ha assenyalat Pascal. Entre persones que estan a les meses i territori hi haurà 1.100 voluntaris "vetllant perquè la maquinària funcioni com un rellotge", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vot anticipat arrenca avui divendres a les cinc de la tarda a la seu nacional del partit i a les federacions territorials. Existirà també una urna mòbil que ja han demanat utilitzar 65 persones. El vot exterior es fa a través d'una plataforma electrònica. Estan previstos 82 interventors que estaran a la seu nacional i a la resta d'agrupacions, tant de les candidatures a les primàries com les persones que volen col·laborar en el procés de la consulta.

Pascal ha assegurat que demà dissabte serà un "dia històric" perquè es decidirà el futur de la formació i perquè, per primera vegada, se celebren primàries per triar cap de llista a Madrid entre Francesc Homs i Sílvia Requena. En aquesta votació hi podran participar 14.620 militants. Per què la xifra és menor que la militància que pot votar a la consulta? En les primàries calia exhibir almenys sis mesos d'antiguitat com a afiliat.

Al llarg de les últimes setmanes, Convergència ha celebrat 71 assemblees al territori per explicar la consulta interna i per triar els candidats a les llistes a Madrid, que s'aprovaran en un consell nacional aquest diumenge al matí.

stats