Política 27/11/2011

La consulta pel concert s'obre pas

Dirigents de CiU la veuen amb bons ulls i ERC farà força per validar la proposta amb un referèndum

Sara González / Oriol March
1 min
EL RECORD DEL 10-A Dirigents de CiU i ERC, com ara Oriol Pujol i Joan Puigcercós, van donar suport explícit a les consultes populars sobre  la independència que van iniciar-se el 13 de setembre del 2009 a Arenys de Mar. Escenes com aquesta es poden reproduir en un hipotètic referèndum sobre el pacte fiscal.

BarcelonaLa consulta sobre el pacte fiscal, altrament dit concert econòmic, comença a veure's cada dia més clara en l'horitzó cap on miren ERC i els sectors sobiranistes de CiU. Els republicans tenen la intenció de pressionar al màxim perquè es faci aquest referèndum –com publicava l'ARA ahir, la demanaran per al primer trimestre de 2012– i Artur Mas ja preveu una reforma de la llei de consultes per obrir la porta a aquest referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, i malgrat el compromís amb el projecte del pacte fiscal expressat per Mas i pel mateix Josep Antoni Duran i Lleida després del 20-N, ERC i CiU treballen amb velocitats diferents, encara que dirigents de CiU mantenen que tenen "coll avall" que hi haurà consulta.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM

stats