POLÍTICA
Política 16/03/2012

Duran afirma que "ningú ha decidit" convocar una consulta sobre el pacte fiscal

El líder d'Unió considera el referèndum popular competència de la Generalitat

Efe
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha subratllat aquest divendres que "ningú ha decidit" encara convocar una consulta sobre el pacte fiscal i, en tot cas, "això seria competència de la Generalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del seu compte personal a Twitter, Duran ha sortit al pas de les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha advertit que el pacte fiscal que demana la Generalitat excedeix les competències catalanes i, per tant, no pot ser objecte d'una consulta popular impulsada per l'administració autonòmica. En resposta a la vicepresidenta del govern espanyol, Duran ha escrit: "No comparteixo les paraules de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría sobre les consultes i el pacte fiscal".

D'altra banda, el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha entrevist una votació popular si el Parlament acaba aprovant la norma que ha de regular aquest instrument: "Si prospera la llei, ho farem, és una opció. No podem menysprear l'opció de consultar el país", ha dit.

stats