CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 17/02/2011

Gràcia protagonitzarà el segon assaig de la jornada de la consulta del 10-A

Aquest cap de setmana, 300 voluntaris recolliran durant 24 hores el vot anticipat al barri

Núria Martínez
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Aquest cap de setmana, la Vila de Gràcia serà el segon barri de Barcelona que farà una prova pilot com assaig de la jornada del 10-A. Així, Gràcia Decideix recollirà durant 24 hores el vot anticipat per la gran consulta que se celebrarà a tota la ciutat de Barcelona. La marató arrencarà dissabte 19, des de les 9 del matí fins les 2 de la matinada, amb l’obertura de 30 punts de recollida de vot. Diumenge 20 també es podrà votar ininterrompudament d’11 a 18 hores, gràcies a més de 300 voluntaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barcelona Decideix entén que Gràcia és un territori favorable, però “les temperatures hivernals, i el fet que no sigui la votació final, pot dificultar la recollida de vot”. Cal dir a més, que en cap cas, fins que no arribi el 10-A, hi haurà escrutini dels sí, no o vots en blanc, únicament es podrà calcular la participació. Els vots emesos seran recollits i sumats als de la consulta general.

El barri pioner en celebrar el vot anticipat de la Ciutat Comtal va ser la Barceloneta, el passat mes de desembre, on la participació va superar el 20%. Arran d'aquí, es va iniciar una campanya de recollida de vots per districtes, on setmanalment s'instal·len parades als punts més concorreguts de cada zona.

A més, el mateix diumenge 20 de febrer, Sants-Montjuïc Decideix muntarà una festa pel voluntariat amb el nom de “Decidim fer festa” a les Cotxeres de Sants.

stats