Política 31/07/2014

El jutge arxiva la causa contra Osàcar (CDC) pel suposat compte a Suïssa

Les autoritats helvètiques no confirmen cap compte a nom de l'extresorer de CDC perquè el requeriment de la justícia espanyola no ha acotat el temps

Acn
2 min

BarcelonaEl jutge de Barcelona que investigava l'extresorer de CDC Daniel Osàcar per un suposat compte corrent a Suïssa ha arxivat la causa. Osàcar està imputat en el cas Palau i el mateix jutge que porta la investigació va obrir una peça separada després que la policia rebés dos anònims que asseguraven que l'extresorer convergent amagava més d'un milió d'euros a Suïssa i Gibraltar. Després d'un requeriment judicial, les autoritats helvètiques no han confirmat aquest extrem, i el mateix Osàcar ho va negar en un breu interrogatori com a imputat davant del jutge el passat mes de juny. La mateixa fiscalia havia considerat que aquests anònims eren "matussers" i procedien d'una unitat policial "estranya" per aquest tipus de casos, com és la d'afers interns de la policia espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El magistrat va obrir una peça separada del cas després d'estudiar un informe policial que atribuïa a Osàcar aquest compte, que s'hauria obert el 2002 al Credit Suisse de Zuric. Aquest informe, però, no aclareix ni l'origen dels 1,28 milions d'euros que hi hauria ni com es van efectuar els ingressos. A més, la policia també va lliurar a la fiscalia un informe en el qual s'assegura que l'extresorer de CDC és titular d'un compte a Gibraltar.

Després de fer un requeriment perquè Suïssa confirmés si Osàcar tenia aquest o algun altre compte a aquell país, les autoritats helvètiques van respondre que la petició havia de concretar el temps en el qual Osàcar hauria tingut aquest compte, cosa que la justícia espanyola desconeix. Per tant, Suïssa no ha confirmat la titularitat del compte per part d'Osàcar, i el jutge ha hagut d'arxivar provisionalment el cas.

stats