Política 03/05/2012

El PPC veu "raonable" el copagament que planteja Mas-Colell i ICV ho qualifica de "lamentable"

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, diu que deixa tocada "la columna vertebral del sistema sanitari"

Acn
2 min

BarcelonaEnric Millo, portaveu del PP català, ha considerat "raonable" el copagament sanitari que el conseller Andreu Mas-Colell planteja al govern espanyol en un article al diari 'El País' aquest dijous. Tot i això, en declaracions a COMRàdio, Millo ha lamentat l'actitud "ploramiques" del Govern i ha advertit a Mas-Colell que "no està en condicions de donar lliçons", perquè els acords entre CiU i PP preveuen mesures per incentivar l'economia que l'executiu català "no està tirant endavant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha explicat que sempre ha estat "d'acord" amb "tot el que sigui fer una política fiscal equitativa, de manera que qui més té, més paga, i qui menys té, menys paga". No obstant això, el portaveu popular ha afegit que Mas-Colell no ha descobert res de nou, i que la idea de fer pagar més pels medicaments a les rendes superiors als 100.000 euros anuals ja l'ha sentit al ministre De Guindos, idea que ha titllat de "raonable".

ICV qualifica la proposta de "trista" i "lamentable"

Per la seva banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, qualifica de "trist" i "lamentable" que el Govern, en boca del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, plantegi noves retallades perquè les imposades pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "es queden curtes". "El que planteja Mas-Colell és que li agrada la retallada de 10.000 milions d'euros en educació i salut, però que vol anar més enllà fent pagar a qui passa una nit a l'hospital", ha criticat Herrera, a qui li fa "vergonya" que el Govern enlloc de plantar-se davant Rajoy vulgui accelerar més els ajustos "per portar-nos més ràpid al precipici".

"Sembla que estem en una cursa per complir amb el Banc Central Europeu però no per complir amb la gent", ha destacat Herrera, que ha carregat contra el Govern per aixecar la veu només per reclamar que Rajoy "retalli més i més ràpid sense pensar en la reactivació econòmica".

El PSC creu que deixa tocada "la columna vertebral del sistema sanitari"

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, considera que incorporar noves retallades en una sanitat que ja està "molt debilitada" provocarà que quedi molt afectada "la columna vertebral del sistema". El líder socialista ha insistit en què la prioritat no ha de ser només la lluita contra el dèficit públic, sinó en trobar nous ingressos, perquè l'austeritat "mal entesa"que practiquen CiU i el PP "destrueix l'Estat del Benestar".

stats