Política 02/06/2014

La crisi de prestigi del rei, en cinc imatges i vídeos

De la crisi de Botswana al cas Nóos, els escàndols de Joan Carles I

Ara
2 min

BarcelonaLa cacera de l'elefant a Botswana

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'abril del 2012 es va saber que el rei havia participat en una cacera d'elefants a Botswana, i es va saber perquè s'hi va trencar el maluc i el van haver d'ingressar a l'hospital.

El rei Joan Carles de safari per Botswana/ARA

L'escàndol de la cacera a Botswana va fer que el monarca espanyol hagués de comparèixer per demanar perdó, i fins i tot l'entitat ecologista WWF, de la qual el monarca era president honorífic, va eliminar el càrrec que ocupava. Llavors ja es va parlar de la possibilitat que abdiqués.

L'escàndol de Botswana també va destapar que havia acompanyat el rei una amiga seva, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, que va acabar oferint entrevistes a diversos mitjans, incloent-hi la revista 'Hola!'. Corinna fins i tot va sortir en alguns dels correus electrònics del cas Nóos pels seus vincles amb Iñaki Urdangarin.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein a la portada de l''¡Hola!'

El cas Nóos i la imputació de la infanta

La família del rei Joan Carles I s'ha vist implicada directament en un cas de corrupció: el cas Nóos. El seu gendre, Iñaki Urdangarin, és un dels dos principals encausats i va declarar dues vegades davant del magistrat; la primera, el febrer del 2012.

Però el jutge José Castro fins i tot va imputar la filla del rei, Cristina de Borbó, que va declarar el 8 de febrer i es podria haver d'asseure a la banqueta dels acusats a causa del cas Nóos.

stats