Política
Política 02/02/2012

L'oposició retreu a Mas la falta de resultats concrets després de reunir-se amb Rajoy

El PSC veu en aquesta trobada una reedició del pacte del Majestic i CiU avisa que el seu suport no és un xec en blanc

Efe
2 min

BarcelonaTots els partits de l'oposició, amb l'excepció del PP català, han fet un balanç molt crític de la primera cita oficial aquest dimecres entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la Moncloa. En roda de premsa al Parlament, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha opinat que Espanya i Catalunya van viure el seu "particular dia de la marmota" amb la repetició de la foto del pacte del Majestic, en referència a l'acord entre José María Aznar i Jordi Pujol el 1996. El socialista ha recriminat a Artur Mas el seu suport "incondicional" a Rajoy, que està impulsant "contrareformes" i mesures "recentralitzadores" i "regressives".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el terreny social, el secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha opinat que la reunió entre Rajoy i Mas va suposar un "pacte de sang" entre els seus respectius partits, per donar-se suport mútuament en matèria de retallades, deixant de banda la reivindicació del pacte fiscal català. Des d'ERC, el seu líder, Oriol Junqueras, ha considerat que el president català ha tornat de Madrid "enganyat" i amb les "mans buides". Pel president de C's, Albert Rivera, la reunió va respondre a un "guió" preparat per la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, per consolidar la "ppvergència". Més crític ha estat el diputat de Solidaritat, que ha acusat Mas d'"actuar com un lacai d'Espanya al servei dels seus interessos".

Davant aquestes crítiques, Alícia Sánchez-Camacho ha subratllat que la reunió ha servit per fixar les bases d'una relació basada en la confiança mútua i la col·laboració. A més, ha celebrat l'actitud "adequada" de Mas durant la seva trobada amb Rajoy. També, CiU ha precisat que el seu suport a l'executiu del PP serà "modulat" en funció de la receptivitat de Mariano Rajoy cap a objectius de l'"agenda catalana" com el pacte fiscal.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats