NOU GOVERN
Política 28/12/2010

El retorn al passat, crítica més recurrent dels partits de l'oposició al nou Govern

Després de donar-se a conèixer qui formarà el primer Govern d'Artur Mas, els partits de l'oposició han fet les seves valoracions

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Tots els partits ja han reaccionat al nomenament dels primers consellers de l'executiu Mas. Una de les crítiques més recurrents és la de l'efecte 'retorn al passat' amb què les forces de l'oposició intenten vincular el nou Govern a l'etapa pujolista. Així, Joaquim Nadal considerava que l'onze inicial de Mas feia “flaire de retorn”. També des d'un partit que tot just abandona el Govern, Esquerra, Anna Simó criticava que “la immensa majoria del gabinet” fossin persones “que o bé han format part dels últims gabinets Pujol o són gent molt de partit”. També Ciutadans ha vinculat Mas amb l'anterior Govern convergent, ja que considera que es tracta de la continuïtat “del més ranci del pujolisme”, segons declarava el seu portaveu, Jordi Cañas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iniciativa, per part seva i en boca de Dolors Camats, ha demanat a Puig que no actuï amb “revengisme” en la seva gestió a Interior, tenint en compte que ja abans de ser nomenat oficialment va assegurar que retiraria el codi ètic dels Mossos, una de les mesures insígnies dels ecosocialistes aquests darrers mesos.

El PP, en canvi, ha fet evident el seu malestar per haver quedat exclòs de l'equació i assegurava que el nomenament de consellers –especialment tenint en compte l'entrada de Ferran Mascarell– era una prova més de l'arribada de la sociovergència.

Finalment, SI ha centrat les seves crítiques en la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal. De fet, n'ha demanat la reprovació ja que, segons explicava el portaveu del partit Uriel Bertran, “va ser qui va instar i tramitar la prohibició als jutjats de la consulta sobre la independència a Arenys de Munt”.

stats