Política 08/05/2014

La CUP recomana l'abstenció o votar opcions independentistes confrontades amb la UE

La formació, que ha decidit no presentar-se per denunciar el sistema europeu "opac i antidemocràtic", evita abraçar únicament la llista que encapçala EH Bildu

Ara
1 min

BarcelonaLa CUP recomana als catalans que s'abstinguin a les eleccions europees del 25 de maig o que votin opcions independentistes confrontades amb la Unió Europea i el seu projecte "al servei del capital i dels estats", que defensin la independència dels pobles i un nou model social i econòmic socialista, feminista i ecològic. Aquest cop, la CUP evita abraçar únicament la llista de l'esquerra abertzale, Los Pueblos Deciden, que encapçala el candidat d'EH Bildu, Josu Juaristi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, la formació argumenta que ha decidit no presentar-se als comicis per denunciar un sistema "opac i antidemocràtic que impossibilita la plena sobirania popular dels Països Catalans". La CUP destaca que la UE és un espai "antidemocràtic que imposa la privatització dels serveis públics, la dictadura del deute i la preservació del interessos del capital". Afegeix que prioritza el treball polític basat en l'impuls d'iniciatives populars àmplies orientades a reforçar la unitat popular i considera que aquest treball "és avui difícilment compatible a nivell organitzatiu i polític amb l'esforç que suposa presentar-se a les eleccions europees".

Tot i no concórrer a aquests comicis, la CUP s'ha compromès a incidir durant la campanya electoral per defensar un projecte basat en la sobirania dels pobles i en l'emancipació de les classes populars, i de confrontació amb la Unió Europea i el seu model econòmic, polític i de relacions internacionals.

Finalment, la formació considera que el context d'aquestes eleccions vindrà marcat per les "duríssimes agressions" contra la classes populars catalanes i del conjunt del sud d'Europa i, d'altra banda, la crisi de l'Estat de les autonomies espanyol i l'eclosió de l'independentisme.

stats