Política 09/03/2014

La CUP no es presentarà a les eleccions europees

Així ho ha decidit el seu consell polític, que ha considerat que el fet de no concórrer als comicis és una forma de "denunciar el sistema opac i antidemocràtic" de la UE

Ara
1 min
La militància de la CUP ja va prendre una decisió transcendental l’octubre del 2012 quan va aprovar presentar-se a les autonòmiques.

BarcelonaLa CUP no concorrerà a les eleccions europees del 25 de maig. Així ho ha decidit aquest diumenge a Cervera el seu consell polític, després de setmanes de deliberacions internes sobre els pros i els contres de presentar-se als comicis, com ja va avançar l'ARA, en el marc d'una cinquantena d'assemblees obertes. El consell polític de la CUP és el màxim òrgan de deliberació i decisió política entre assemblees nacionals i està format per representants de cadascuna de les organitzacions territorials de la formació de l'esquerra independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El debat intern a la CUP l'ha portat a considerar que "no hi ha una demanda específica per part de la majoria de l'esquerra independentista ni dels moviments populars" per intentar aconseguir representació al Parlament Europeu, segons assenyala la formació en un comunicat. La CUP considera que la Unió Europea és "un espai antidemocràtic que imposa la privatització dels serveis públics, la dictadura del deute i la preservació dels interessos del capital i dels estats". El fet de no presentar-se a les eleccions del 25-N pretén ser una manera de "denunciar aquest sistema opac i antidemocràtic". Ara, per la CUP, és "prioritari el treball polític basat en l'impuls d'iniciatives populars àmplies orientades a reforçar el projecte de la unitat popular".

La CUP, tot i no concórrer als comicis, encara ha d'acabar de perfilar quin paper ha de jugar a l'hora d'oferir suports més o menys explícits durant la campanya. Una de les opcions que havia sospesat fins aquest diumenge era la de presentar-se dins la candidatura europea que encapçalarà l'esquerra abertzale.

stats