Política 28/01/2015

Les curiositats de la declaració de Pujol: es va presentar "refredat i oxidat", es va descuidar els audiòfons i va corregir l'intèrpret

L'expresident de la Generalitat va definir com un "raconet" els fons ocults i va ratificar a la jutge que responien a un llegat del seu pare, Florenci Pujol

Efe / Ara
1 min

BarcelonaLa declaració de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol davant la jutge que investiga l'origen de la fortuna que durant 30 anys va mantenir a l'estranger sense regularitzar conté detalls sucosos. Pujol va ratificar a la Ciutat de la Justícia que els fons ocults responien a una herència del seu pare, Florenci Pujol, i va definir els diners eren un "raconet". "Podríem dir que era un raconet en termes populars, o una guardiola, però la guardiola no era per fer diners", va apuntar Pujol en la seva declaració, a la qual ha tingut accés l'agència Efe. L'expresident, que va irritar el fiscal -Alejandro Luzón li va retreure la falta de concreció i la seva "irresponsabilitat" per no preocupar-se de l'evolució de la fortuna oculta-, sí que va confessar estar "refredat i oxidat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant de la jutge, Pujol va necessitar que li repetissin algunes preguntes que li van formular. L'expresident va admetre que s'havia deixat a casa els audiòfons que li permeten corregir els problemes de sordesa. En la primera part de l'interrogatori, l'expresident de la Generalitat i fundador de CDC va declarar en català, amb l'assistència d'un intèrpret, que traduïa les seves paraules al castellà.

Quan Pujol va ratificar que la fortuna oculta provenia d'un llegat del seu pare -ni de la corrupció ni de l'erari públic-, l'expresident va qualificar aquests diners de "deixa". En aquest punt, va corregir l'intèrpret, que utilitzava el terme "herència" per referir-se als diners de la controvèrsia.

stats