Política 23/04/2014

La fugida d'Esperanza Aguirre serà jutjada com una falta i no com un delicte

Hi haurà judici però per un tipus penal menor que, com a molt, li comportarà una multa

Europa Press
1 min
Esperanza Aguirre durant la roda de premsa que ha ofert aquest dimarts després de la reunió del Comitè de Direcció del PP de Madrid. / EFE

MadridEl jutge d'instrucció número 14 de Madrid, Carlos Valle, ha decidit que l'incident de trànsit del 3 d'abril de la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, es resolgui amb la celebració d'un judici de faltes als jutjats de plaça de Castilla, segons fonts judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de rebre l'atestat policial, el magistrat va incoar diligències per investigar els fets, una fugida de la policia quan intentaven posar-li una multa per haver aparcat el cotxe en un carril bus de la Gran Via. Algunes versions indiquen que la dirigent popular va arribar a tocar la moto de l'agent municipal de mobilitat i va estar a punt d'envestir-lo, cosa que ella nega.

Les mateixes fonts han assenyalat que previsiblement el jutge emetrà aquesta mateixa setmana una interlocutòria en què argumentarà la seva decisió perquè se celebri un judici de faltes, segurament per una falta contra l'ordre públic, procés que acabarà, com a molt, amb una simple multa en el cas de declarar culpable. En la resolució s'assenyalarà la data de la vista, que es farà als jutjats ordinaris.

La fiscalia de Madrid està d'acord amb el jutge d'instrucció en la tria del procediment de faltes, en lloc del procediment per un possible delicte un delicte de desobediència, que implicaria la celebració d'un judici en els jutjats penals i una petició de pena de presó.

stats