Política 29/06/2011

Igualada estalviarà més de 600.000 euros en sous polítics

Els alcaldes d'Igualada i de Manresa es comprometen a millorar les relacions i a impulsar projectes comuns

Agències
2 min

IgualadaL’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat aquest migdia les primeres grans mesures d’estalvi econòmic del nou govern municipal que encapçala i que va començar a treballar fa poc més de quinze dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant els proper quatre anys, l’Ajuntament d’Igualada reduirà en un 22% la despesa en càrrecs polítics i de confiança. Concretament, i prenent com a referència l’última legislatura de govern de L’Entesa (2007-2011), durant l’etapa que ara comença (2011-2015) l’estalvi total en aquest concepte arribarà als 674.000 milions d’euros. Segons l’alcalde “aquesta és una mesura molt necessària, especialment en el moment actual. Els igualadins i les igualadines no podrien entendre que, en l’actual situació en què tothom, empreses i persones, es veuen obligades a fer esforços a diari, el seu Ajuntament no fos el primer a aplicar mesures de contenció. Aquesta és una decisió coherent de present i de futur”.

El nou govern reduirà els càrrecs de confiança de set a dos. Han quedat totalment suprimits els càrrecs de confiança dels grups municipals –de fet, CiU ja va renunciar al seu durant l’últim mandat de L’Entesa– i els dos únics càrrecs de confiança que es proposaran al Ple Municipal seran els de Cap de Premsa i Comunicació del consistori i el de responsable de la nova Oficina d’Atenció a l’Empresa. Castells destaca que “la comunicació i promoció de la ciutat i el bon servei a les empreses són dos aspectes imprescindibles en el nostre projecte, hi apostem amb força i, per tant, aquests són els dos únics càrrecs de confiança que es planteja aquest govern”.

D'altra banda, Castells s'ha reunit amb l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, per simbolitzar una millora de les relacions entre ambdues ciutats que els ha de portar, segons han assegurat, a l'impuls de projectes comuns. Han posat, com a exemples, el suport manresà a l'Aeroport Corporatiu d'Òdena-Igualada i la millora de la comunicació ferroviària.

stats