Política 30/01/2011

El cinquè tinent d'alcalde del PSC de l'Hospitalet no aconsegueix els avals per forçar unes primàries

2 min

L'Hospitalet de LlobregatEl cinquè tinent d'alcalde del PSC de l'Hospitalet de Llobregat, José Conde, no ha obtingut els avals necessaris per forçar unes eleccions primàries en el si del partit per elegir el cap de llista a les municipals. Conde, que desafia la candidata oficial proposada per l'executiva de l'Hospitalet, l'actual alcaldessa Núria Marín, només ha aconseguit l'aval del 15% dels 1.500 militants locals, lluny del 40% que fixen els estatuts. 'Malgrat totes les traves que hem tingut, el resultat demostra que hi ha un corrent intern, un projecte, i que no som només dos o tres ', ha assenyalat el precandidat crític, que ha assegurat que demanaran la mediació de l'executiva del PSC perquè permeti les primàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

'Hem enviat una carta a la comissió executiva del PSC i al primer secretari del partit, José Montilla, perquè autoritzin les primàries malgrat no tenir els avals, igual que a Sant Cugat del Vallès i Barcelona', ha insistit Conde, que ha afirmat que seguiran treballant en el seu projecte alternatiu 'fins que el primer secretari o la comissió executiva nacional no diguin res'. 'Ens seguim considerant candidats i, de fet, hem creat un corrent intern dins els socialistes de l'Hospitalet per defensar les nostres idees', ha puntualitzat el cinquè tinent d'alcalde del PSC, que ha lamentat les 'innombrables traves' que han patit per aconseguir els avals.

'No hem tingut accés al cens de militants de l'Hospitalet, no hem pogut enviar ni una carta perquè és molt complicat comunicar-se amb els militants sense adreces ni telèfons', ha criticat Conde, que tampoc entén que a la segona ciutat més poblada de Catalunya el candidat alternatiu necessiti avals per celebrar unes primàries i no a Sant Cugat del Vallès o Barcelona. 'Demanem la mateixa igualtat. Els militants de l'Hospitalet hauríem de tenir els mateixos drets que els de Barcelona', ha finalitzat el precandidat crític del PSC de l'Hospitalet.

stats