Política 27/11/2014

El debat sobre el dret a l'autodeterminació dels catalans aterra al parlament danès

El Diplocat i l'ANC fan pedagogia a Dinamarca sobre el procés sobiranista que viu Catalunya

Ara
1 min
Els ponents del debat sobre l'autodeterminació dels catalans en dependències del parlament danès

BarcelonaEl procés sobiranista que viu Catalunya va aterrar ahir al parlament danès. A iniciativa del partit anticapitalista danès Enhedslisten es va celebrar ahir en dependències parlamentàries un acte titulat 'Catalunya: Autodeterminació dins de la Unió Europea', un debat que han coorganitzat l'ANC de Dinamarca i el Diplocat i que pretenen que arribi al plenari del parlament danès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat danès per Enhedslisten Nicolaj Villumsen va subratllar la necessitat de garantir el dret a l'autodeterminació de tots els pobles, inclòs el català, de forma democràtica. El secretari general del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya, Albert Royo, va fer un repàs històric dels fets que expliquen que Catalunya hagi arribat a aquest punt del seu procés i va explicar per què s'ha donat per acabat l'intent dels catalans de transformar l'estat espanyol en un estat federal asimètric. També va subratllar la diferència d'actitud que ha tingut el president espanyol, Mariano Rajoy, en comparació amb com va reaccionar el seu homòleg al Regne Unit, David Cameron, en el cas d'Escòcia.

L'acte també va comptar amb la ponència de Toni Segovia, coordinador de l'ANC de Dinamarca, que va reivindicar que el procés català ha estat impulsat per la ciutadania

stats