Política 23/01/2013

El PSC, reunit una hora abans de votar la declaració de sobirania per decidir el seu vot

Aquesta reunió 'in extremis' dels diputats es produeix després que aquest dimarts els socialistes decidissin deixar el sentit del seu vot a l'aire per intentar negociar fins al final que el text elimini la referència de Catalunya com a "subjecte sobirà"

Efe
1 min
Geli, Ros, Elena i Sampere / PERE VIRGILI

BarcelonaEl grup del PSC està reunit des de les 9.00 h d'aquest matí de dimecres al Parlament, una hora abans que comenci el ple, per decidir el seu vot en la declaració de sobirania que es debatrà avui, en la primera sessió de la cambra des de la reelecció d'Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta reunió 'in extremis' dels diputats es produeix després que ahir els socialistes decidissin deixar el sentit del seu vot a l'aire per intentar negociar fins al final que el text elimini la referència de Catalunya com a "subjecte sobirà".

Aquest és el principal escull que separa el PSC de la declaració pactada per la resta de grups que també defensen el dret a decidir i la diferència més important entre aquest text i el document propi que han presentat els socialistes.

En la reunió d'aquest matí es veurà si el portaveu parlamentari, Maurici Lucena, ha aconseguit arribar a un acord amb CiU, ERC i ICV-EUiA en les últimes hores, cosa que sembla poc probable, davant la negativa d'aquests grups a "rebaixar més" el text per atreure els socialistes.

El PSC. doncs, s'inclina per votar que no o abstenir-se en la declaració pactada per la resta de grups que defensen l'autodeterminació i, en aquest cas, votarà a favor del seu propi document, ja que l'opció de votar per parts, com va fer en el pacte fiscal, es descarta en principi: els socialistes creuen que la ciutadania no va entendre bé la seva postura sobre això i no volen repetir-ho.

stats