Política 08/02/2017

El jutge cita a declarar l'exnúmero dos de la policia perquè aclareixi l'origen de les proves contra els Pujol

Eugenio Pino compareixerà el 16 de febrer. El magistrat cita també el comissari Marcelino Martín Blas i els investigadors de Método 3

Dani Sánchez Ugart
1 min
“L’extorsió no ve d’Adrall, sinó del govern espanyol”

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha ordenat citar a declarar en el marc d'una peça separada del cas Pujol l'ex número dos de la policia Eugenio Pino i el comissari Marcelino Martín Blas perquè aclareixin els mètodes d'obtenció de proves en el cas que afecta l'expresident català Jordi Pujol i la seva família. Tot i que el jutge sospita de possibles mètodes irregulars per a l'obtenció d'aquestes proves, la citació a aquests policies és en qualitat de testimonis, segons fonts jurídiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Qui és qui en l’operació Catalunya?

Pino, que va declarar aquest dimecres en una entrevista a 'El Mundo' que havia demanat detenir als Pujol, però no ho havia aconseguit perquè "els jutges són molt garantistes", haurà de comparèixer el pròxim 16 de febrer.

També estan citats a declarar els detectius de Método 3 que van rebre fons reservats per tirar endavant aquesta investigació, que visitaran l'Audiència Nacional el 23 de febrer, segons han confirmat fonts jurídiques. Aquestes fonts han precisat que el jutge "intenta aclarir l'origen d'alguns documents aportats a la causa"

stats