Política 05/05/2015

La caixa B del PP existeix des de la fundació del partit, segons 'Eldiario.es'

El digital publica tot un seguit de documentació ocultada fins ara per Rosendo Naseiro, primer tresorer de la formació, en què s'afirma: "Moviment del compte corrent que no apareix reflectit en la nostra comptabilitat"

Ara
1 min
Captura de l'article a 'eldiario.es'

BarcelonaLa caixa B del PP podria tenir el seu origen abans del què es pensava i, concretament, en els últims anys d'Alianza Popular (AP). Ho afirma aquest dimarts 'Eldiario.es', que publica tot un seguit de documentació ocultada fins ara per Rosendo Naseiro -primer tresorer del PP, entre març de 1989 i abril de 1990- que "detalla i aporta proves sobre l'existència d'un compte corrent opac al Banc de Foment a nom d'Acciones i Programas del Partido Unificado de Alianza Popular". En la primera de les 53 pàgines d'aquests documents i al costat de l'advertiment "confidencial", pot llegir-se: "Moviment del compte corrent que no apareix reflectit en la nostra comptabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica el digital, aquest compte hauria estat operatiu entre el 12 de març de 1987 i el 7 de desembre de 1988, un temps durant el qual es van realitzar 64 operacions: 13 ingressos per un import de 140 milions de pessetes -que no s'acompanyen del nom de la persona que els va realitzar- i 51 pagaments per valor de 64 milions de pessetes. D'aquests últims, s'afegeix a l'article, només set es van fer mitjançant xecs nominatius, mentre que la resta es van fer amb xecs "al portador. "El secretari general d'Aliança Popular i sol·licitant del compte, Arturo García-Tizón Tizón, va signar 39 dels 51 xecs. Els restants portaven la rúbrica autoritzada de Juan Àvila González, llavors gerent d'AP", afegeix 'Eldiario.es'.

Tot i que a la publicació es deixa clar que la documentació podria estar incompleta, es deixa clar: "L'última quantitat que va quedar en aquest compte oculta -vuit milions de pessetes- coincideix amb la primera anotació dels papers de Bárcenas a nom de RN, les inicials de Rosendo Naseiro".

stats