Política 17/07/2012

El delegat de Rajoy a les Balears dimiteix esquitxat per la Gürtel

E.b.a.
1 min
José María Rodríguez.

PALMA.El delegat del govern espanyol a les Illes Balears, el popular José María Rodríguez, va dimitir ahir per defensar-se "en llibertat". Aquests últims dies s'ha filtrat als mitjans locals que l'investiguen per una trama de corrupció de quan era conseller de l'Interior, durant l'últim govern de Jaume Matas, entre el 2003 i el 2007.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la catarsi mediàtica causada per la sentència a Maria Antònia Munar, Rodríguez podrà evitar bona part del ressò mediàtic que hauria tingut la dimissió. En una roda premsa convocada a corre-cuita es va justificar d'haver ordenat als comandaments de la Guàrdia Civil que indaguessin qui havia filtrat que l'investigaven. Els agents segueixen les directrius del jutge del cas Palma Arena, José Castro, que sospita dels contractes que la conselleria de l'Interior va fer amb l'empresa Over Marketing, implicada en la trama Gürtel. El cas està sota secret de sumari. Sobre les investigacions per corrupció només va dir: "Ja hi haurà temps perquè se'm faci justícia". I va afegir que se sentia "indefens" perquè la premsa en sap més coses que ell. El que no pot "tolerar", va dir, és que se l'acusi de fer servir la Guàrdia Civil al seu favor. Va reconèixer que continuar al càrrec podia perjudicar la imatge del govern espanyol. De fet, el deixa sense que ningú no l'hagi imputat i continua sent president del PP de Palma i vicepresident del PP balear.

La dimissió de Rodríguez pot causar un daltabaix en l'equilibri de poders del partit perquè encara que no deixi els càrrecs a la formació ha quedat tocat per aquest cas. Durant els últims mesos el seu paper a la Delegació ha estat criticat per l'esquerra per la duresa repressiva.

stats