Política 17/01/2011

El detingut per agressió a conseller de Múrcia declararà aquest dimarts davant el jutge

Pedro Alberto Cruz va ser assaltat el passat divendres a les portes de casa seva per tres persones, que el van colpejar a la cara amb un puny d'acer

Efe
2 min

MadridEl jove que ha estat detingut aquest dilluns per la Policia Nacional a Múrcia per la seva presumpta implicació en l'agressió al conseller de Cultura i Turisme, Pedro Alberto Cruz, passarà a disposició judicial previsiblement demà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ), ell és l'únic detingut fins ara en relació a aquest cas: les diligències, declarades secretes, les ha obert aquest dilluns el titular del jutjat número 2 de Múrcia.

Pedro Alberto Cruz va ser assaltat el passat dissabte a les portes de casa seva, a la cèntrica plaça de Cánovas del Castell de Múrcia, per tres persones. Després d'increpar i insultar el conseller de Cultura, el van colpejar a la cara amb un puny d'acer, tot i causant-li lesions en l'os malar i el sòl orbitari esquerre, de les quals va haver de ser operat aquesta nit a l'hospital Reina Sofia, on continua ingressat.

Els tres agressors es van donar a la fuga i es va iniciar una investigació policial que ha portat avui a la detenció d'un d'ells, la identitat del qual no ha transcendit.

Fonts pròximes a la investigació han confirmat a EFE que la Policia Nacional ha practicat també aquest dilluns un registre en l'habitatge del detingut, a Múrcia.

Els agents, que van interrogar el cap de setmana a l'únic testimoni de l'agressió, un veí del conseller que va presenciar els fets des del balcó de casa seva, continuen aquesta tarda amb les diligències policials i recollint el testimoni de l'arrestat, de manera que no es descarta que en les pròximes hores puguin produir noves detencions.

A les portes de la Prefectura Superior de Policia de Múrcia es troben nombrosos mitjans de comunicació interessats en ampliar informació sobre aquest cas, del que la Delegació del Govern no ha facilitat fins ara detalls.

Quan acabi la declaració davant la policia i s'instrueixin les diligències policials del cas, el detingut serà posat a disposició del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Múrcia.

En les hores transcorregudes des de l'agressió, la Policia Nacional també ha demanat fotografies de participants en les manifestacions celebrades en les últimes setmanes a Múrcia contra les retallades salarials als empleats públics, que han mostrat el conseller Creu per intentar identificar els agressors.

Segons el conseller de Justícia de Múrcia, Manuel Campos, aquest tipus d'agressió, a un membre de govern, està tipificat en el Codi Penal amb una condemna d'entre sis i nou anys de presó.

stats