POLÍTICA
Política 02/05/2012

Els ajuntaments han rebut ja 211 milions del deute de la Generalitat

La consellera de Governació ha assegurat que la Generalitat no preveu compensar els ajuntaments pels interessos que s'han vist obligats a abonar en contraure crèdits bancaris per fer front a la falta de recursos

Efe
1 min

BarcelonaLa consellera de Governació de la Generalitat, Joana Ortega, ha avançat aquest dimecres que els ajuntaments catalans han rebut ja 211 milions del deute que el Govern arrossega amb ells des de 2011 i que puja a 550 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant una compareixença davant la comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, Ortega ha apuntat que aquesta primera part del deute s'ha fet efectiva l'1 d'abril i que la resta es liquidarà en la segona quinzena del mes de juny. Segons les dades ofertes per la vicepresidenta, les obligacions reconegudes per la Generalitat el 31 de desembre de 2011 i actualitzades el mes d'abril passat sumaven 281,5 milions d'euros per als ens locals de la demarcació de Barcelona, 249 dels quals són deutes amb ajuntaments i la resta amb consells comarcals.

A la demarcació de Lleida, el deute s'eleva a 59 milions d'euros amb els consistoris i a 42,5 amb els consells comarcals, mentre que a la de Tarragona la relació és de 62 contra 54 milions, i a la de Girona de 62 contra 30. El pagament d'aquests 211 milions d'euros s'ha pogut fer efectiu després que la Generalitat i les diputacions, totes controlades per CiU, acordessin crear un fons de 351 milions per eixugar el deute de l'administració catalana amb els ens locals.

D'aquests 211 milions que ja s'han fet efectius, 168 s'han destinat a liquidar el deute amb els consistoris de Barcelona, 16 amb els de Lleida, 15 amb els de Tarragona i 11 amb els de Girona. A preguntes del diputat d'ICV-EUiA Joan Herrera, la consellera de Governació ha assegurat que la Generalitat no preveu compensar els ajuntaments pels interessos que s'han vist obligats a abonar en contraure crèdits bancaris per fer front a la falta de recursos.

stats