DIADA NACIONAL
Política 15/09/2011

La Diada també ha deixat de ser “nacional” aquest any a Castelldefels

L'Ajuntament del consistori, que governa per primer cop el PP, els independents d'AVVIC i des de l'endemà de la Diada també CiU, va eliminar “nacional” del material de publicitat dels actes de l'Onze de Setembre

Josep Ferrer
1 min
El terme "nacional" ha desaparegut enguany del la publicitat de la Diada a Castelldefels

CastelldefelsNo només l'Ajuntament de Badalona, governat pel PP, ha deixat de considerar “nacional” la diada de l'Onze de Setembre. També l'Ajuntament de Castelldefels, governat pel PP, els independents d'AVVIC i des de l'endemà de la Diada CiU, ha deixat d'anomenar-la enguany per primer cop “Diada Nacional” en el material de publicitat dels actes institucionals. El canvi de criteri ha coincidit amb el relleu a l'Ajuntament, amb govern municipal liderat per primera vegada pel PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest fet suma encara més soroll i pressió entorn del pacte que CiU va subscriure a Castelldefels amb el PP i que es va fer públic l'endemà de la Diada. Es dóna el cas que CiU ha carregat amb duresa contra el govern de García Albiol a Badalona per haver eliminat el terme “nacional” de la publicitat dels actes institucionals de la Diada.

CiU accepta la rectificació de l'alcalde

La portaveu de CiU a l'Ajuntament de Castelldefels, Anna Maria Pérez, ha argumentat a aquest diari que es van adonar del canvi el mateix diumenge de la Diada i que van amenaçar de trencar les negociacions pel pacte de govern municipal. Segons la versió de Pérez, l'alcalde popular Manuel Reyes, però, va atribuir-ho a una “errada” i es va comprometre a esmenar-ho en el discurs de l'acte institucional. En el discurs, segons la portaveu de CiU, el popular Reyes va “rectificar” i va parlar de “Diada Nacional”, i “va acabar amb un visca Catalunya”. CiU de Castelldefels insisteix que el PP del municipi no té “el mateix tarannà” que el PP de García Albiol.

stats